CímlapSajtomegjelenesekÉrtékelésekÉrtékelésekLetölthető fejezetek






2010. november 3.

Jó cím! Vészjósló, szinte “beleakadunk”. Nem ereszt, vészcsengőt szólaltat meg a fejünkben. Ám meglepő módon sokkal több van benne, mint amit a címtől elvárnánk. Világos , érthető stílusú, jól dokumentált -annak is aki nem a pénzügyi-adózási-jogi szférában dolgozik–. {átugorva néhány tömény adózási és jogi vonatkozású fejezetet is világos víziónk áll össze az egész offshore ” temetésről.”}
Úgy tűnik, vészjósló szuggessziói nagyon is reálisak a jelen törvényi szabályozások alapján. Merészen előrevetíti a “sötét jövőt”, de nem áll meg a figyelemfelkeltésnél, megoldást, konstruktív alternatívát is kínál.
Több “húron” képes játszani, sokszólamú, sokféle asszociációs irányban nyitott, szakmai tudást magabiztosan birtokló szerzőket sejtet a könyv. Referenciahorizontja nagyon széles,és egyértelművé válik az uniós és hazai jogszabályok, törvények “beidézésével”, hogy a temetés elkerülhetetlen! Most már csak arra vagyok kíváncsi, hányan kísérik utolsó útjára a “nemzet halottját” ??????????
Mit tesz a Kormány? Mit tesznek az offshore tulajdonosok? A szellem kijött a palackból, visszazárni nagyon nehéz lessz!


  1. lafaca
    2010. november 3.20:03

    Az előttem szóló szívem szerint beszélt! A könyv mondanivalója valóban érthető azok számára is akiknek nincs köze az ilyen típusú gazdasági megoldásokhoz..Vagy az is lehet, hogy csak “ezek” értik miről szól a könyv?? Szerintem ez a könyv a ” SZAKMA CSÚCSA”
    A ” Felek” részére itt minden megoldás együtt van. / pénzügyi-adózási-jogi / Próbálok hinni abban,hogy az “Illetékesek” két kézzel kapnak e ” kézikönyv ” után. Nem kell törni a fejüket a probléma megoldását illetően. A Kormány meg nem akarhatja, de hiszem, hogy nem is tudja visszazárni a ” szellemet” mert az a “dugó” e tények közlése után,már messze repült!!! Az offshore tulajdonosok,- remélem előveszik a “jobbik” eszüket, és” bibliai ”
    jó tanácsként fogadják a könyv javaslatait, ami fillérekért az ölükbe hullott.

  2. G20
    2011. február 8.21:46

    Nagyon erdekes a konyv, ez lett az uj Bibliam…es rabeszeltem a papomat is hogy csereljen o is! :-)
    Remelem az olvasottak alapjan mindenki felismeri Magyarorszagon, hogy vege az offshore ceges “adotervezesnek”. S a konyv hatasara talan felebrednek nemcsak a maganszemelyek, hanem a hatosagok is, mivel ez a fajta “adooptimalizalas” semmi mas, mint adocsalas…